top of page

Dit is de laatste post op Social media. Onderstaand vind je de gehele tekst (die mogelijk niet zichtbaar was op Instagram of LinkedIn) 

Wil je eerdere, oudere post lezen, klik dan hier 

Ik wéét dat er talloze mensen zijn die net als ik hele sensitieve, spirituele mensen zijn, maar  die door opvoeding, omgeving en nare ervaringen het spirituele niet durven te ontdekken. Wat als ik jou op een veilige en nuchtere manier uitleg hoe de aardse wereld en de voor ons (meestal) onzichtbare wereld samenwerken?

Ik weet zeker dat ik je angst en twijfel weg kan nemen. I have been there, have done that.

Meld je aan voor de nieuwsbrief  of kom naar een van mijn ontmoetingscirkels ‘Opening doors within’. Of koop mijn boeken en lees hoe ik de spirituele werelds zie. 

29  Snackende schildpad   25 januari 2024

 

‘Ik weet het beter en ik zal het jou wel eens vertellen hoe het zit’. Herken je het?

Herken je het verbeten fanatisme? Of moet ik zeggen de idealist? Soms is het

juist die zalvende, gedragen stem, het gekunsteld praten die bij mij de haren

rechtop doen staan. Waarom denken zij de énige échte wijsheid in pacht te

hebben?  Terwijl wijsheid voor mij juist bestaat uit het zien van de verschillende

kanten van en aan die wijsheid.

 

De nieuwe spirituele mens is vaak een schildpad (= een heilig dier bij oude volkeren) die zich voedt met dat wat toevallig urenlang voor zijn voeten komt (en dat bedoel ik een stuk minder lullig dan dat het zo klinkt, maar toch).  Niet bewust van de rotzooi die zij op ‘t internet al snackend naar binnen proppen, gaan ze voorbij aan de zijdelings aangeboden juiste voeding, omdat zij met gratis oogkleppen oplopen dankzij een perfect algoritme.

Losse feitjes zijn als los gestapelde stenen, pas als je de samenhang van dingen kent wordt het een gehéél. Een yoe toepje kijken is niet hetzelfde als je écht verdiepen in een onderwerp.

 

Wil je jouw zijn laten groeien en je ziel voeden dan is het zoeken naar de samenhang van zaken noodzakelijk. Dit kan je doen door je onder dompelen in een groepsdynamiek (die spiegelend voor je is) waardoor jij tegelijkertijd jezelf, jouw interacties en reacties leert kennen. Of door het lezen van goede boeken of ’t volgen van een cursus.

Wat meestal niet helpt zijn de ‘ik weet het beter mensen’ behalve dat ze behoorlijk arrogant zijn zullen ze vooral op de open portemonnee* van jou uit zijn. (*portemonnee: oud gebruiksvoorwerp waar munten en papiergeld in bewaard kan worden als je buitenshuis bent. Meestal gemaakt van leer.)

 

Ik ben een wegwijzer op je spirituele pad, geen coach. Door jou de plattegrond van het spirituele pad te laten zien, kan jij zelf je route naar kennis bepalen. Meer weten? Kijk op mijn website dansenmetjeziel.com en vind (te) veel informatie, maar ook mijn dwarrelgedachtes over alle vragen waarop ik geen antwoord heb.

 

Zonnige groet, Carla

bottom of page