top of page
PICT0012.JPG

Dankwoord

 

 

 

In dierbare herinnering aan mijn schaduw Bruni, die mij de kracht gaf om door te gaan,

toen ons leven een vrije val maakte.

 

Aan de dierbaren om mij heen die me steeds weer wisten te motiveren om door te gaan als ik geen fut meer had.

En niet in de laatste plaats aan alle hulptroepen op zeven hoog. Heel vaak gedurende de schrijfperiode heb ik ingevingen gehad, die voor mij zonder twijfel van een hoger niveau kwamen.

 

Daarnaast zal het compleet duidelijk zijn dat ik al deze geschreven wijsheid niet zelf ontdekt heb. Dat dit tot mij is gekomen door ‘horen, zien, lezen en ervaren in de breedste zin van het woord’. Het is voor mij volstrekt onmogelijk om al die inspiratiebronnen, die in mijn leven op mijn pad zijn gekomen, te noemen. Mijn excuses hiervoor en tegelijkertijd mijn hartelijke dank voor de gegeven en delen van alle wijsheid.

Want in de afgelopen twintig jaar heb ik naast diverse cursussen en workshops etc., heel veel boeken gelezen. Boeken die mijn bibliotheek vullen, boeken van vriend(inn)en, boeken uit de openbare bibliotheek en talrijke tijdschriften zoals Zens, Onkruid, Spiegelbeeld, Koorddanser, Bres, Happinez , Zin, etc.

En natuurlijk, tegenwoordig; het internet.

 

Al die woorden hebben mij ofwel aan het denken gezet, dan wel gemotiveerd om door te gaan. En mij geïnspireerd voor mijn eigen schrijfwerk. In die afgelopen bijna twintig jaar, heb ik heel veel aantekeningen gemaakt, schriften volgeschreven. Soms teksten overgenomen uit bovengenoemde boeken, waarbij ik niet altijd vermeldde of ik iets letterlijk overschreef of dat ik mijn eigen gedachte erover verwoordde. Mocht het zo zijn dat één van de auteurs zijn/haar woorden herkent; excuses en geef mij een seintje en het wordt gecorrigeerd c.q. een bronvermelding gedaan. Verder voor alle wel vermelde en mij inspirerende auteurs; Dank je wel!

Daarentegen gebeurde het ook regelmatig dat ik in boeken van anderen ‘mijn’ ideeën of teksten tegenkwam, waarvan ik zeker weet dat ik het niet eerder gehoord of gelezen had. Blijkbaar worden ideeën door het universum aan meerder personen gechanneld  om het zo openbaar te krijgen.

 

Tijdens het schrijven realiseerde ik me ook regelmatig achteraf dat het niet mijn woorden en inzichten waren, maar die van een hogere orde. Toegegeven, ik vroeg ook om hulp van zeven hoog als ik er alleen niet uitkwam. Daarom alle engelen en dierbaren in het hiernamaals, diepe dank vanuit mijn ziel.

 

Gelukkig waren er aardse vriendinnen en vrienden bereid te helpen. Waarbij ik vooral in de begin versie Dorry wil bedanken, haar kalme, heldere en spiegelende feedback heeft enorm geholpen.

Ook de feedback van Stans, Yvette, Betty en Roos, Lida, Joosje en Marieke hebben mij ieder op hun eigen wijze op een goed spoor gezet. Wederom heel veel dank.

 

Heel veel dank ook voor Bernadette die vanuit haar Personal Branding Coach mij bij herhaling naar het juiste pad leidde (en nog steeds leid), dan wel juist de opties van splitsen en stapelen voorhield. Maar zeker ook hielp met feedback op schrijfwerk en de vormgeving van de kaarten.

 

En dan is er Stefan, die mij elke keer weer hielp als er website-technisch iets gedaan moest worden dat mij boven de pet ging. Heel hartelijk dank! 

 

Het waren de aanwijzingen, correctie en vooral de vragen waarom, waardoor, hoezo, etcetera  van Paul, die mij lieten nadenken over wát ik éigenlijk wilde zeggen, waardoor ik het idee heb dat ik uiteindelijk schreef wat ik bedoelde. Die met ijselijk geduld mijn kromme, hak op de tak Nederlands recht wisten te trekken en omdat hij het aandurfde om te zeggen wat hij werkelijk vond van de testen die hij las.

Heel veel dank en knuf lieve Paul!!!!

Lieve Willemieke heel hartelijk bedankt voor de mooie foto’s die deze website en het boek vullen. 

 

En toen was er het ‘stofkamgeduld’  waarmee Rini in het verleden en nog steeds op dit

moment mijn teksten nakijkt en corrigeert naar wel goed Nederlands waarvoor ik haar

enorm grote dankbaar ben. Hele, hele dikke dank je wel en knuf lieve zorgvuldige Rini!

 

Ook een dikke dank je wel aan Nettie, die op het moment dat de kaarten en de boeken

naar de drukker zouden gaan, de grafische opmaak op haar wilde nemen. Niet alleen

gaf het mijn extra speelruimte omdat we samen konden zoeken naar de mooiste

opmaak, maar natuurlijk gaf het ook budgettair  heel veel ruimte.

Voor de Schatkamer van de Ziel kwamen Huib en Jose op mijn pad als proeflezers

en ook aan hen ben ik veel dank verschuldigd. 

Dank dames en heren, diepe dank!!

Voor nu, lieve groet Carla

20200522_204613.jpg
bottom of page