top of page

Om naar de onderstaande uitleg van 12 orakels en de uitleg over meditatie te gaan, log dan in svp. 

Wat zijn orakels

Orakels zijn kaarten zoals de tarotkaarten, godinnenkaarten, maankaarten etc. Het kunnen ook runenstenen zijn, of koffiedik kijken, of autoscript, of het I Tjing.  

 

Het woord orakel betekent een goddelijke openbaring en het is een hulpmiddel om inzichten te krijgen. Nu klinkt dit heel verheven, maar wat we doen bij het raadplegen van een orakel is het antwoord vragen aan onze ziel. Onze ziel staat altijd in verbinding met de Bron van Grote Geheel, dat is de directe lijn met het goddelijke, de engelen en de dierbaren.

 

Via ons onderbewuste kiezen we de juiste kaarten, waardoor we een antwoord krijgen op onze vraag. Het is onverklaarbaar hoe het kan dát je de juiste kaarten trekt waardoor je antwoorden krijgt. Behalve dat orakels net als alle goddelijke vraagstukken onverklaarbaar zijn.

 

Een orakel raadplegen heet divineren en wordt ook waarzeggen genoemd.

Om een orakel goed te kunnen duiden is veel studie en een jarenlange ervaring nodig. Het is als het leren van een vreemde taal. Maar nu gaat het om het verwoorden van symbolentaal en vooral het begrijpen en uitleggen van de samenhang van de kaarten. 

Veel mensen die orakels voor je kunnen raadplegen zullen een heel sterk ontwikkeld gevoel van intuïtie hebben en menigeen zal mediamieke gaven bezitten die hun helpen om de orakels op een diepere laag te kunnen interpreteren.

Onderstaand een korte, basis uitleg  per orakel.  De met een * aangeduide orakels hebben een veel diepere uitleg die te vinden is in mijn boek SCHATKAMER. 

PS: een orakel raadplegen, tarotkaart leggen etc. heeft NIETS met occult zijn te maken!  Occult is iemand die met ZWARTE MAGIE bezig is en daarmee de Goden verzoekt. 

.

Wat is meditatie? 

 

​De westerse vorm van mediteren is een afgeleide van het boeddhisme en het hindoeïsme waarbij mediteren een onderdeel is van de religie. Door te mediteren hopen zij tot inzichten te komen over hun geloof.

Binnen de christelijke kerk hebben we het woord contemplatie in gebruik. Daarmee wordt bedoeld: het geloof en de (bijbel)kennis overdenken.

Oftewel, het ‘spirituele mediteren’ is een afgeleide van de religieuze vormen. Ook bij het ‘spirituele mediteren’ gaat het om nadenken, overdenken en inzichten krijgen.

Mediteren wordt ook gebruikt als pijnbestrijding, om slapeloosheid te verminderen, tegen depressies, stress en hoge bloeddruk.

 

Mediteren doet men om een of meerdere redenen.

  • Om zelf tot rust te komen in de hectiek van alledag.

  • Om te leren je gedachtes te sturen en te beheersen.

  • Om tot inzichten te komen al dan niet geholpen door ‘de Bron van het Grote Geheel’.

  • Om je heel bewust te wenden tot een goddelijke vorm, je gidsen, je goeroe, je overleden dierbaren.

  • Om tijdens een geleide meditatie dingen te ontdekken die je op dat moment in je leven verder kunnen helpen.

  • Om een gezamenlijke bundeling van energie, plaatselijk, regionaal, landelijk of zelfs wereldwijd te creëren.

 

Als afsluiter deze:

Bidden is praten met God, mediteren is luisteren naar God.  

bottom of page